Rugpijn

Rugpijn

Lage rugpijn is het meest voorkomend. In een aantal gevallen is de oorzaak duidelijk, maar vak niet. Je kunt je het beste wapenen door te blijven bewegen en de rugspieren te versterken onder begeleiding. In geval van een hernia of artrose raadpleeg je je arts!

Specifieke vragen?
Wat is rugpijn?

Er zijn verschillende soorten rugpijn.
‘Lage rugpijn’ komt het meeste voor. Je arts kan dit ook wel eens ‘aspecifieke rugpijn’ noemen. Het is vaak moeilijk te achterhalen wat de precieze oorzaak is van lage rugpijn. Wat we wel weten is dat deze vorm meestal ontstaat door overbelasting van bepaalde delen van je rug. Bij de meeste patiënten is er gelukkig niets ernstigs aan de hand en verdwijnen de klachten vanzelf. Soms moet je wel geduld uitoefenen: het kan tot 6 weken duren.

In bepaalde gevallen is er echter wel een duidelijke oorzaak voor je rugpijn te vinden. We sommen enkele mogelijkheden voor je op:

  • Zwangerschap: Je rug kan het tijdens je zwangerschap soms zwaar te verduren krijgen. Je komt enkele kilo’s bij en door de specifieke gewichtstoename aan je buik, ga je vaak een andere houding aannemen. Hormonale veranderingen kunnen ook een rol spelen.
  • Artrose van je wervelkolom. Artrose is een aandoening waarbij je gewrichten langzaam verslijten. Vooral oudere personen hebben hier last van.
  • Spierproblemen.
  • Een ongeval: Door een ongeval kan je je ruggenwervel op verschillende manieren beschadigen. Zo kan je een breuk of een barst aan één van je wervels oplopen.
  • Een hernia: Tussen elk van je ruggenwervels bevindt zich een ‘tussenruggenwervelschijf’. Deze schijven zorgen ervoor dat je je rug soepel kan bewegen. Soms kan zo’n schijf echter gaan uitpuilen. Dan heb je een hernia. Als de uitpuiling tegen een zenuw drukt, kan dat erge pijn veroorzaken.
  • Een aangeboren aandoening: Sommige patiënten worden geboren met een probleem aan hun rug. Voorbeelden zijn een afwijkende stand van de rug (zoals bij scoliose) of de ziekte van Bechterew (een blijvende ontsteking van de gewrichten in de wervelkolom).

Lees meer

Lees minder

Warmwaterkruik2 Producten

Vul en gebruik je warmwaterkruik op de juiste manier om ongelukken te voorkomen:

  • Vul de kruik enkel en alleen met warm of heet water, gebruik NOOIT kokend water.
  • Laat altijd wat ruimte over in de kruik, zodat het water kan condenseren.
  • Zorg er altijd voor dat de dop goed is vastgedraaid en controleer op lekken.

Wil je de kruik gebruiken bij je kind leg de kruik dan altijd eerst tegen jezelf aan zodat je kan inschatten of de kruik niet te heet is en geen brandwonden kan veroorzaken.

WARMWATERZAK + HOES ASSORT FASHY 1 ST
WARMWATERZAK + HOES ASSORT FASHY 1 ST
WARMWATERZAK + HOES ASSORT FASHY 1 ST 19,95 �
WARMWATERZAK GERIBD FASHY 1 ST
WARMWATERZAK GERIBD FASHY 1 ST
WARMWATERZAK GERIBD FASHY 1 ST 17,95 �
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Meer productcategorieën